Komite Eksekutif Global
tina KTT Gubernur Global

Global Initiative for Territorial Entiti
Global Governors Summit.png
Global-Governors-Club.png

   Komite Eksekutif Global nyaéta badan eksekutif poko tina Global Governors Summit.

   Pamilon ti Global Governors Summit milih, ti kalangan Gubernur ayeuna sareng Kepala Badan Teritorial, anggota Komite Eksekutif Global.

   Komite Eksekutif Global ngalaporkeun taunan ngeunaan kagiatanana ka Global Governors Summit, agenda anu sawaréh dibentuk dina rapat Global Governors Club.

   Pamilihan ka Komite Eksekutif Global dilaksanakeun ku Anggota ayeuna tina Sidang Gubernur Global - Gubernur sareng Kepala Badan Teritorial tingkat luhur. Unggal tilu taun, komposisi Komite Eksekutif Global kudu diropéa ku teu kurang ti 30 persén, tapi teu leuwih ti 50 persén, dimimitian dina taun katilu sanggeus pamilu munggaran ka Komite Eksekutif Global.
  Ukuran Komite Eksekutif Global ditangtukeun ku kaputusan Summit Gubernur Global.
  Gubernur ti benua anu béda kedah diwakilan dina Komite Eksekutif Global. Kuota kontinental sareng kuota pikeun nagara-nagara ogé ditangtukeun ku kaputusan Puncak Gubernur Global.

   Komite Eksekutif Global ngalaksanakeun kagiatan lumangsung aimed di palaksanaan jeung ngahontal tujuan jeung misi implements kaputusan Global Gubernur Summit jeung saran ti Global Governors Club.
  Komite Eksekutif Global gaduh Kantor Administratif anu beroperasi sacara terus-terusan. Kepegawaian, keuangan, sareng masalah organisasi anu sanés pikeun ngadukung kagiatan Kantor Administratif ditangtukeun ku Komite Eksekutif Global sareng dikintunkeun unggal taun, sareng laporan, ka persetujuan ti Global Governors Summit.

   Markas Komite Eksekutif Global robah lokasina unggal taun.

Unggal taun, sanggeus Summit Gubernur Global salajengna jeung Forum Dunya Entitas Teritorial, Kantor Administratif Komite Eksekutif Global pindah ka nagara jeung kota tina Summit Gubernur Global di handap ieu jeung Forum Dunya Entitas Teritorial.

   Nagara tuan rumah nyayogikeun organisasi, dokumenter, visa, sareng dukungan anu sanés pikeun ngatur pagawéan anggota Komite Eksekutif Global sareng Kantor Administratif sapanjang taun sareng ogé ngagampangkeun ngayakeun KTT Gubernur Global di wilayahna.